Meet uw maat!

Welke breedte horlogebandje heb ik nodig?

De makkelijkste manier om er achter te komen welke maat horlogeband u nodig heeft, is als achter op uw huidige band de breedte te vinden is. Staat het er niet, kunt u bij voorkeur met een schuifmaat en anders een liniaal de benodigde breedte meten.

De breedte van het horlogebandje wordt bepaald door de afstand in millimeters tussen de bandaanzetten (de uitstulpingen aan de kast waartussen het bandje wordt bevestigd).

In de meeste gevallen is de maat van een horlogebandje een even getal. Horlogebandjes met oneven maten (bv 17, 19 of 21 mm) komen minder voor. Mocht u bij het meten op een oneven maat uitkomen, meet u het dan voor de zekerheid nog een tweede keer na. Wij raden u aan nooit een bandje aan uw horloge te bevestigen dat smaller is dan de ruimte tussen de bandaanzetten van uw horloge - het staat niet mooi en zorgt voor speling, waardoor u een risico loopt uw horloge te verliezen.

Wij hebben horlogebanden in alle breedtematen (zowel even als oneven). Van de meeste maten hebben wij een gigantisch aanbod - u kunt daarom via de kieshulp links bovenaan de homepage - buiten de maat - ook een selectie maken in kleur en materiaal, en het aanbod daarmee al flink aan uw voorkeur aanpassen.

Er zijn geen beschikbare producten in deze categorie.